Brouwerij Durs

Arnhemse Speciaalbierbrouwerij

Aan de bar, tijdens een biertje, begon het te borrelen: het idee voor een stadsbrouwerij in de mooiste stad van het land. Het was al enige tijd geleden (zo’n 85 jaar) dat brouwerij de Kroon in Arnhem werd overgenomen. Sindsdien moet de stad het zonder eigen brouwerij doen. Dat kan natuurlijk niet…

Ondernemers Maarten de Keijzer en Christian Hageraats, beiden bierliefhebbers in hart en nieren, beiden ras-Arnhemmers, ontwikkelden samen het idee voor een brouwerij in Arnhem. Zodra de locatie bekend was, werden de ketels gekocht en de zoektocht naar de perfecte brouwmeester gestart. Al gauw kwamen ze bij Sophia terecht. En dat bleek een schot in de roos. Met de toewijding en passie waarmee Sophia het bier brouwt, kan het niet anders dan héérlijk smaken. Inmiddels wordt het brouwteam gecomplimenteerd door Angelo, geboren en getogen Arnhemmer, bij wie het horecabloed door de aderen giert. Daarnaast zorgt Vincent voor de proeverijen en verzorgt hij de planning. Joris Kok completeert het Dursteam en draagt zorg voor de Marketing en Sales van de brouwerij.

Brouwerij Durs doet ondermeer mee met de volgende bieren:

Flierefluiter

Lentebier 4,5% – 33 cl

Een biertje dat weet wat genieten is.  Fris, eigenwijs en zomers. Lichtmoutig, in geur en smaak. Hier en daar een hint van sinaasappel in de afdronk.

Ons seizoens bier is in de lente weer binnen komen fladderen. Proost alvast!

Schuume

Witbier 4,8% – 33 cl

Schuumend door de Arnhemse straten, op zoek naar iets lekkers. Dit zomerse witbier verrast je keer op keer. Tonen van citrus en banaan maken hem fruitig. Vlierbloesem en koriander maken Schuume juist een beetje kruidig. De hint van limoen zet je weer helemaal op scherp.


Bestellen