HeideBrouwerij

Edese Speciaalbierbrouwerij

In 2012 is De Heidebrouwerij gestart in de manschappenkeuken op het voormalig kazerneterreinen Maurits-Noord in Ede. Bij de opening werd de voormalige keuken ingericht als een brouwerij met een proeflokaal. Het brouwen en promoten van eigen gebrouwen bier was natuurlijk de leidraad. Met als doel elk bier een regionaal karakter mee te geven, hetzij door het verwerken van ambachtelijke streekproducten zoals heidehoning, of door het gebruik van bijvoorbeeld in de regio verbouwde gerst en/of hop. Inmiddels is De Heidebrouwerij gegroeid tot een sterke regionale speler met een internationale klantenkring. Nu, na de viering van het eerste lustrum, is de vraag al zo ontzettend gegroeid, jaar in jaar uit, dat de productie van onze ambachtelijke bieren over verschillende locaties verspreid is. En uit niets blijkt dat de groei zal stoppen.

De Heidebrouwerij doet ondermeer mee met de volgende bieren:

BIJENBLOND


Blond 6,2% – 33 cl

Bijen Blond van De Heidebrouwerij is fris blond bier. Door de licht moutige smaak van lokale gerst en het gebruik van echte Veluwse honing is dit een prettig doordrinkbaar bier met een bijzonder karakter. Dit bier wordt ook wel ‘Veluws Blond’ genoemd.

VOS BLOND

Blond 0,5% – 33 cl

Heerlijk doordrinkbaar blond bier met minder dan 0.5% alcohol en tegelijkertijd een smaakvolle dorstlesser met een tombola aan smaken: fris, licht, hoppig klein zuurtje en afsluitend met een ietwat zoetige afdronk.